-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12688 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر قبلاً نماز به جاي مي آورديم ولي مخارج حروف را اطلاع نداشتيم و رعايت نمي كرديم تكليف چيست؟



پاسخ سؤال شما بنا بر فتواي فقيه جامع الشرايط اينست كه:

اگر يكي از كلمات حمد يا سوره را عمداً يا از روي جهل تقصيري (موردي كه شما در سؤال مطرح كرديد) نگويد، يا به جاي حرفي، حرف ديگر بگويد مثلاً : بجاي ض، ذ يا ز بگويد يا زير و زبر حروف را رعايت نكند، به گونه اي كه غلط شمرده شود، يا تشديد را نگويد، نماز او باطل است.

البته اگر در گذشته يا حال، توان يادگيري قرائت صحيح را نداريد، (مثلاً حرف ض را هر كار هم بكنيد نتوانيد درست بگوييد) به هر اندازه كه مي توانيد در رعايت مخارج حروف دقت كنيد، و اگر يك يا چند اشتباه داشتيد كه تصحيح آنها از عهدة شما خارج است، اشكالي ندارد، ولي بنابراحتياط سعي كنيد نماز را به جماعت بخوانيد.

حضرت امام خميني (ره) در احكام نماز مي فرمايند: كسي كه (قرائتش صحيح نيست و) فقط مي تواند بطور غلط يا با عوض كردن بعضي از حرف هاي قرائت، بخواند و نمي تواند ياد بگيرد، همان اندازه كه مي داند براي او كافي است و اقتدا در جماعت بر او واجب نيست، اگر چه مطابق احتياط است، و مستحب است كسي كه قدرت بر يادگرفتن و تصحيح قرائت دارد و ياد نمي گيرد، اقتدا كردن او به نماز جماعت در صورت امكان، بنابراحتياط واجب است.(1)

پس تكليف شما مشخص شد: اگر در گذشته توان يادگيري قرائت صحيح را نداشته ايد نمازهاي شما صحيح است ولي اگر توان يادگيري داشته ايد نمازهاي شما باطل است، الا نمازهايي كه با جماعت خوانده ايد، واگر قرائت صحيح را مي دانستهايد و عمل نكرده ايد، نمازهاي شما باطل است و بايد دوباره بخوانيد.

البته اين نكته هم مهم است كه قرائت صحيح به معناي خواندن كلمات از مخارج حروف مي باشد و رعايت ريزه كاريهاي اساتيد تجويد لازم نيست.



منابع و مآخذ:

1. رساله توضيح المسائل، مسأله997 و 998

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.